Bakırdan e-dergi


E- dergi hakkında açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, yayımlanacak derginin editörlüğünü üstlendiğini belirtti. E-derginin edebiyat, kültür ve sanat ağırlıklı bir içeriğe sahip olacağını açıklayan Aylanç, UKÜ’nün akademik kadrosu ve öğrencileri ile ada genelinde bulunan, Türkiye ve daha evrensel açılımlarla geniş bir yelpazeden oluşan yazar, şair ve sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlayan yıllık bir dergi olarak yayımlanacağını aktardı.

Aylanç, “Adamızda edebiyat ve sanatı gündemde tutma misyonunu üstleneceğiz.”

Öğretim Üyesi ve Dergi Editörü Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, yayımlanacak olan “Bakırdan” adlı e-dergi ile kuramsal eğitim süreçlerinin uygulama aşamasındaki başarılı örneklerini sanat ve edebiyat çevrelerine ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. “İlerleyen sayılarda oluşturacağımız soruşturma dosyalarıyla edebiyat-kültür ve sanatımızın güncel durumlarını ve sorunlarını irdelemeye, böylelikle adamızda edebiyat ve sanatı gündemde tutmaya çalışacağız.” diyen Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, “Bakırdan”ın Kuzey Kıbrıs merkezli sanatsal üretimlerle, Üniversite-toplum ilişkilerine katkıda bulunmayı hedeflediğini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Aylanç, ayrıca derginin yetkin sanatsal ürünleri buluşturma misyonunu üstlendiğini de vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Aylanç, “Bir bilim dalının akademik eğitsel süreci içinde olan öğrencilerimizin, alanlarıyla ilgili sanatsal üretimlerde bulunması, biz eğitimciler için tanımsız mutluluklar yaratmıştır. Bu ilk adımların zamanla olgunlaşarak gelecekte daha üst düzeylerdeki ürünlere dönüşmesi, temel amacımız ve güçlü umudumuzdur” dedi. Aylanç, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla çevreye, ülkeye, topluma hizmet götürme ilke ve etkinlikleri kapsamında, bu derginin sayfalarını önemli sanat ve kültür insanlarının yanında öğrencilere de açtıklarını belirtti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, “Yayımlanacak olan e-dergimizin üniversitemiz internet sitesindeki fakültemize ait linklerde yer almasıyla geniş kitlelere ulaşabilecek olmamız başka bir sevincimiz olmuştur. Bu olanağı bizlere tanıyan; tüm öğrencilerimizin ders dışı etkinlerle gelişimlerini sürekli teşvik edip hep destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil Nadiri başta olmak üzere, dergimize ürünleriyle katkıda bulunan değerli sanatçılarımıza, öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemize nice uzun başarılı yıl dönümleri diliyoruz” şeklinde konuştu.

Derginin linki:

http://www.ciu.edu.tr/tr/akademik/fakulteler/fen-edebiyat-fakultesi/bolumler/turk-dili-ve-edebiyati/bakirdan-e-dergi