Ankara Töreni


UKÜ’nün folklor/edebiyat Dergisi’nin 100. Sayısı Ankara’da Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) uluslararası hakemli akademik süreli yayın organı folklor/edebiyat’ın 25. yıl, 100. özel sayısının yayımlanması dolayısıyla Ankara Üniversitesi’nde geniş katılımlı bir kutlama töreni gerçekleştirildi.

UKÜ ile Ankara Üniversitesi ortaklığında düzenlenen törende, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Dergi Editörü, UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, DTCF Dekan Yardımcısı, Dergi Kurucusu ve UKÜ Ankara Bölge temsilcisi Metin Turan da hazır bulundular.

Halkbilimi alanının en saygın isimlerinden olan 97 yaşındaki Prof. Dr. İlhan Başgöz adına yayımlanan 600 sayfalık özel sayı ile birlikte 100 sayıda yer alan bini aşkın yazıdan oluşan  “100 Sayı Dizini” ve “Metin Turan Eki” 100. sayının özel yayımları olarak bilim ve kültür dünyasına sunuldu.  

Törende derginin tarihçesini konu alan ve UKÜ tarafından hazırlanan 25 Yılın Öyküsü adlı bir multivizyon gösterimi sonrasında, Metin Turan ve Serpil Aygün Cengiz açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.  

Dergi Editörü Karadağ, derginin UKÜ ile başlayan ve gerçekleştirilen aşamalarını aktararak, hedeflerinin en üst düzeydeki seçkin indekslerde yer almak olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Halil Nadiri ise konuşmasında, rektörlüğe başladığı andan itibaren üniversite uhdesinde bulunan folklor/edebiyat dergisinin bulunduğu noktadan en yükseğe ulaşması gerektiğini düşündüğünü ve bunu için de her türlü olanağın seferber edildiğini açıkladı.

KKTC’nin siyasal konumuna vurgu yapan Nadiri, en temel sorunlardan bir olan tanınma konusuna folklor/edebiyat dergisiyle ayrı bir kulvar açıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Nadiri, “Dergimize dünyanın her yerine elektronik kanaldan ulaşılırken, bilime önemli katkılar sağlamanın yanı sıra adanın tanınırlığı açısından da işlevsel bir misyon üstlenmiştir” dedi.

Adına 100. özel sayı hazırlanan ve sağlık şartları nedeniyle törene katılamayan Prof. Dr. İlhan Başgöz’ün iletmiş olduğu sesli-görüntülü mesaj salonda duygusal anlar yaşattı.

Tören sonunda derginin 100. sayısına erme sürecinde ve İlhan Başgöz özel sayısının hazırlanmasında emeği geçenlere Prof. Dr. Nadiri tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.